Endermologie

Spre deosebire de metodele clasice de vacuum, tratamentul de endermologieeste o terapie ce ofera rezultate net superioare in tratarea celulitei. Acesta se adapteaza la sensibilitatea fiecarei persoane in parte, nefiind deloc dureros. Pe parcursul tratamentului de endermologie sunt eliminate riscurile de aparitie de hematoame, rani, vanatai sau crestere a pragului de sensibilitate a zonelor tratate.

Desi rivalizeaza cu chirurgia estetica in rezultate, elimina toate riscurile pe care le implica o astfel de operatie. Mai mult, endermologia este o terapie relaxanta pentru organism. Ajuta pacientul sa recastige increderea si relaxarea dorita. Tratamentul se poate aplica chiar si persoanelor care au vase de sange sparte! In cazul persoanelor cu varice se va ocoli zona, in sensul ca nu   se actioneaza direct pe varice.

Rezultate si beneficii ale tratamentului de Endermologie

 • trateaza absolut orice stadiu al celulitei, inclusiv gradul  III si IV de celulita edematoasa, fibroasa, dureroasa  care este cel mai dificil de eliminat; elimina si previne reaparitia celulitei;
 • elimina edemele si defibrozeaza tesuturile, rezultatul fiind scaderea considerabila in centimetri;
 • imbunatateste vascularizarea tesutului si, in concluzie, se reduc vizibil vergeturile albe;
 • stimuleaza circulatia limfo-venoasa care transporta deseurile si toxinele generand curatarea si decongestionarea atat a celulitei cat si a adipozitatilor localizate;
 • reduce senzatia de picioare grele datorita drenajului limfatic;
 • recontureaza corpul si reduce volumul prin eliminarea grasimilor si toxinelor;
 • datorita sistemului circulator imbunatatit, se creeaza un efect de lipoliza la nivelul tesutului subcutanat (distrugerea straturilor grase), iar acizii grasi sunt eliminati prin urina;
 • mareste elasticitatea, fermitatea si flexibilitatea pielii; la prima vedere pielea este mai luminoasa, radianta si isi recapata elasticitatea si conturul initial;
 • stimuleaza celulele responsabile de creearea de colagen si elastina pentru tonifiere si aspect matasos al pielii;
 • poate fi folosita ca o solutie anti-stres datorita efectelor de decontractare si relaxare a musculaturii;
 • la nivel abdominal favorizeaza tranzitul digestiv si previne constipatia;
 • datorita presiunii negative, celulele moarte sunt usor indepartate, iar foliculii sebacei si porii sunt deblocati.

Epiderma:

Favorizeaza irigatia, un flux circulator mai bun permitand aportul de nutrienti si o crestere a elasticitatii pielii, tonifierea si flexibilitatea fiind vizibila cu ochiul liber. Pielea va arata mai luminoasa iar exfolierea se va face mai usor.

Tesut subcutanat:

Stimuleaza circulatia limfo-venoasa care transporta deseurile si toxinele si produsele metabolismului celular generand o curatare si decongestionare mult mai buna a tesuturilor cu actiune directa asupra celulitei sau adipozitatilor localizate. In acelasi timp stimuleaza circulatia arteriala imbunatatind aportul de oxigen si nutrienti.

Datorita sistemului circulator imbunatatit, se creeaza un efect de lipoliza la nivelul tesutului subcutanat iar acizii grasi sunt eliminati prin urina. Tesutul subcutanat stimuleaza celulele responsabile de crearea de collagen si elastina pentru tonifiere si aspect matasos al pielii.

Nivelul muscular si aponeuronic :

Contribuie prin vacuum la stimularea fluxului sanguine, relaxand musculatura tensionata si astfel, poate fi folosit pentru decontractarea musculaturii si in cazuri de fracturi ale muschiului.

Cat dureaza si de cate sedinte este nevoie?

Tratamentul efectiv dureaza 10-15…30 minute, timp in care un terapeut se va concentra pe zonele cu probleme, dar nu va neglija nici celelalte zone, pentru o stimulare generala a circulatiei si eliminarea apei reziduale. Practica a demonstrat ca rezultatele optime se obtin cu 2-3 tratamente pe saptamana. Sunt necesare 15-20 sedinte, dar primele rezultate obiective incep sa se vada dupa 3-5-8 sedinte. Dupa obtinerea rezultatului dorit, sunt necesare tratamente de intretinere, unul la 5-7 zile. Tratarea celulitei trebuie privita ca pe un mod de viata – similar cu ingrijirea parului sau a unghiilor – un lucru pe care trebuie sa-l facem din cand in cand, in primul rand pentru sanatatea noastra, si apoi pentru aspectul corporal.

Tehologia de endermologie ofera solutii eficiente si in tratamentele faciale.

Indicatii:

–    Deblocare ganglionara
–    Tratarea tesutului grasos
–    Tratarea edemelor
–    Tratarea ridurilor
–    Cicatrici cauzate de acne
–    Hidratare post lifting chirurgical
–    Curatarea tenului si prevenirea imbatranirii premature
–    Stmularea producerii de colagen

Cum functioneaza:

La nivelul pielii:

 • fluxul sanguine accentuat faciliteaza irigarea si sporeste elasticitatea, fermitatea si flexibilitatea epidermei
 • exfolierea fina imbunatateste luminozitatea tenului , indepartand eficient celulele moarte

La nivelul tesutului subcutanat:

 • stimuleaza circulatia limfo-venoasa, imbunatatind curatarea si decongestionarea tesuturilor
 • stimularea la nivel celular creste productia de collagen si elastine in fibrele musculare. Tenul devine mai luminous si isi recapata fermitatea.

Post – operator:

 • sprijina drenajul post lifting chirurgical
 • impreuna cu ultrasunetele realizeaza o defibrozare excelenta.